Skip to content
Politică

Stroe, noi precizări pe tema refugiaţilor: „PNL suţine poziţia preşedintelui”

" "

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri, că partidul susține poziția președintelui Klaus Iohannis cu privire la faptul că România are o capacitate de 1.785 de locuri pentru imigranți, arătând însă că se poate vorbi și de cifra avansată de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de încă 4.646 de refugiați, numai dacă este vorba de repartizări multianuale, potrivit agerpres.ro.

„PNL susține în continuare poziția exprimată de președintele Klaus Iohannis în legătură cu numărul de imigranți care vor fi găzduiți pe teritoriul României — 1.785 de persoane este capacitatea României în acest moment pentru a găzdui persoane refugiate. Putem într-adevăr vorbi despre o cifră la fel ca cea avansată de președintele Comisiei Europene, domnul Juncker — 4.646, dar numai în contextul unor repartizări multianuale. Nu PE, cadrul în care s-a exprimat domnul Juncker, este cel care decide asupra mecanismelor de repartizare și a numărului, ci Consiliul European, în care România este reprezentată de președintele Klaus Iohannis”, a afirmat Stroe.

" "
" "

În acelaşi timp, Stroe a precizat că deciziile la nivelul Consiliului European nu se iau prin impunere.

„În cazul în care va exista această situație va exista și dialog ulterior. Nu se va tranșa în sensul impunerii unei cifre exacte, ci va exista un dialog și un sprijin”, a arătat Stroe, întrebat ce se va întâmpla dacă în Consiliul European se va decide impunerea unei cote mai mari de refugiați.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *