Stroe (PNL): Nicolae Ciucă poate fi oricând candidatul nostru la prezidențiale

Ionut Stroe - Puterea Stirilor

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL) a declarat că partidul „poate avea oricând un candidat la prezidențiale” în persoana lui Nicolae Ciucă. În acest context, purtătorul de cuvânt al liberalilor a adăugat că Nicolae Ciucă „este calificat pentru poziția de președinte al României”.

„De când a fost ales președinte al PNL, noi am spus foarte clar că ne bazăm pe Nicolae Ciucă, ne bazăm foarte tare pe el și este motivul pentru care l-am ales să ne fie președinte, l-am ales premier. Totul pentru că am crezut în asta. Dacă este să discutăm în această cheie electorală, aș îndrăzni să spun că PNL poate avea oricând un candidat la prezidențiale în persoana președintelui Nicolae Ciucă. Este calificat pentru acest lucru.

Este cea mai bună soluție pe care am avut-o, și la criza politică din acea țară, și la perioada economică dificilă pe care am avut-o. Este un om de cuvânt, este un om de echilibru serios, foarte bine conturat și moral și profesional. De asta ne bazăm pe el, este un un lider care a demonstrat enorm de mult că are seriozitate și în mod evident că oricând poate fi candidatul nostru la prezidențiale”, a declarat Ionuț Stroe, în direct la Puterea Știrilor.

 

PNL a ales vineri, la Sinaia, calea „prin noi înşine” în alegerile din 2024, respectiv să meargă pe listă proprie şi să nu facă o alianţă cu PSD pentru a merge pe liste comune în alegeri. Votul a fost dat în unanimitate în şedinţa conducerii partidului.

Ce spune Nicolae Ciucă de o candidatură la prezidențiale

Fostul premier Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal, a evitat un răspuns direct, întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale de la anul, spunând că nu dorința este importantă în luarea acestei decizii. El a amintit de performanța PNL de la precedentele alegeri prezidențiale și a comentat că „slava strămoșească” trebuie dusă mai departe.

„Aici nu depinde de ambiția niciunuia dintre noi sau de dorința vreunuia dintre noi. România trebuie să aibă conducătorul pe care îl merită și nu am luat niciodată în calcul dorința, pentru că atunci o transformi într-o ambiție personală și nu mai are niciun fel de efect”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Fostul premier a amintit de scorul cu care a câștiga Klaus Iohannis al doilea mandat de președinte și a dat de înțeles că acest lucru obligă PNL la o performanță bună.

„PNL a câștigat ultimele două alegeri prezidențiale, ultimul scor al PNL în 2019 a fost de 64%, ca atare, știți cum zicea Grigore Alexandrescu: Slava strămoșească pe urmași cinstește, degeaba urmașul cu ea se fălește. Trebuie să ducem mai departe slava strămoșească, fără să ne lăudăm cu ea. Să vedem cum o facem noi pe-a noastră”, a mai spus Ciucă.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: