Skip to content
Puterea Știrilor Video

Stroe (PNL), taxat dur din PSD. Deputatul Remus Mihalcea: Aș avea o întrebare pentru el, cât de bine se pricepe la Sănătate?

Inquam Photos / George Călin

Aș fi preferat ca domnul Stroe să discute la subiect, la ceea ce se pricepe mai bine, și nu la un domeniu care îi este total străin, spune medicul Remus Mihalcea referitor la mesajul postat joi de purtătorul de cuvânt al PNL cu privire la activitatea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Invitat la Puterea Știrilor, deputatul PSD Mihalcea, fost manager al Spitalului Colentina, semnalează „o problemă foarte mare a oamenilor politici și nu numai, a românului, de a crede că ne pricepem în orice domeniu, că avem cunoștințe despre orice domeniu”.

„Eu aș veni cu o întrebare la adresa domnului Stroe: cât de bine se pricepe la sănătate? Eu consider că aceasta este o problemă foarte mare a oamenilor politici și nu numai, a românului, de a crede că ne pricepem în orice domeniu, că avem cunoștințe despre orice domeniu. Eu, din câte știu, dânsul se pricepe mai bine pe partea de sport, tineret ș.a.m.d

Nu știu ce cunoștințe are dânsul în acest domeniu (n.r- al Sănătății), care nu este deloc un domeniu simplu, este un domeniu foarte complex. Domnul profesor Alexandru Rafila are o experiență vastă, este profesor universitar, medic. Nu știu dacă dânsul (n.r – Ionuț Stroe) este în măsură să îi pună la îndoială măsurile domnului Rafila. Din punctul meu de vedere, eu cred că domnul Stroe nici măcar nu a citit măsurile lansate de ministrul Rafila chiar zilele trecute. Eu cred în continuare că vorbim de o exprimare nefericită a domnului Stroe, că cineva i-a făcut un text și dânsul l-a postat fără să îl treacă în revistă. Vreau să cred acest lucru, altfel este grav. (…) Aș fi preferat ca domnul Stroe, tânăr fiind – din aceeași generație cu mine, să discute la subiect, la ceea ce se pricepe mai bine, și nu la un domeniu care îi este total străin”, a declarat deputatul PSD Remus Mihalcea.

Mesajul ui Ionuț Stroe

Amintim că purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, l-a criticat pe Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru faptul că încă nu ar fi luat măsuri pentru a combate valul 5 al infectărilor cu Sars-Cov 2. Reproșurile sunt legate și de lipsa unei legi care să încurajeze vaccinarea, deși proiectul legat de certificatul verde s-a blocat din cauza lipsei de consens dintre PNL și PSD. Stroe mai spune că în coaliție nu au existat întâlniri pe acest subiect.

 „Este vorba de o îngrijorare personală pe care o am, când am văzut că cifra se apropie de 10.000. Sunt adeptul introducerii acestui certificat verde al vaccinării, dar dacă văd că e atât de greu de promovat un asemenea document, mă așteptam totuși la unele măsuri clare din partea Ministerului Sănătății și, din păcate, tot ce avem este o pasivitate care îngrijorează foarte foarte mult oameni și inclusiv pe mine.

E păcat să vedem că nu există sau cel puțin în plan public nu se comunică o pregătire făcută măcar de Ministerul Sănătății în fața valului 5, care, din păcate, aduce în Occident sute de mii de cazuri.

În acest an nu au existat niciun fel de întâlniri ale coaliției pe această temă. Probabil că în viitorul apropiat va exista o asemenea ședință.

A existat o perioadă de relaxări înainte de sărbători, opțiunea din partea ministrului a fost să avem această perioadă. După aceste sărbători, în condițiile în care se dublează cazurile zi de zi, e nevoie de măsuri suplimentare. E nevoie să ne întâlnim în coaliție să facem acest lucru.

Întreaga societate este interesată în momentul de față de acest subiect, iar opinia mea cu siguranță e împărtășită de foarte mulți oameni, indiferent dacă au sau nu vreo formă de participare politică.

Singurul proiect concret pe care îl avem în momentul de față este cel depus de PNL în Parlament, cel pe baza căruia s-au făcut atât de multe dezbateri. A fost amendat, dezbătut și în plan public, dar care în momentul de față din păcate se găsește blocat acolo. În rest, alt certificat, altă variantă concretă nu avem.

Cred că PNL a încercat, cu toate instrumentele instituționale pe care le are la îndemână, să promoveze un asemenea document care să protejeze în plus față de ce există în momentul de față sănătatea publică.

Am inițiat legea certificatului verde pentru anumite categorii de angajați și același obiectiv.

De la domnul Rafila avem așteptări cu măsuri concrete, propuneri, soluții pentru a depăși această criză”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *