Skip to content
Societate

STS anunţă că aplicaţia de verificare a certificatelor verzi este disponibilă şi pe telefoanele mobile cu sistem iOS

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale informează, sâmbătă, că aplicaţia Check DCC de verificare în România a certificatelor digitale UE COVID-19 este disponibilă acum şi pe telefoanele mobile cu sistem de operare iOS. Până acum, scanarea codurilor QR putea fi efectuată în ţara noastră prin intermediul versiunii Check DCC pentru telefoane Android sau a versiunii web a aplicaţiei. Până la data de 20 noiembrie 2021, în România au fost generate aproape 9 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale informează că aplicaţia Check DCC de verificare în România a certificatelor digitale UE COVID-19 este disponibilă acum şi pe telefoanele mobile cu sistem de operare iOS, potrivit news.ro.

Persoanele care folosesc iPhone sau iPad pot descărca gratuit aplicaţia Check DCC din magazinul AppStore: https://apps.apple.com/ro/app/check-dcc/id1594849849.

Până acum, scanarea codurilor QR putea fi efectuată în ţara noastră prin intermediul versiunii Check DCC pentru telefoane Android sau a versiunii web a aplicaţiei.

Începând de astăzi, autenticitatea şi valabilitatea certificatelor care atestă situaţia epidemiologică a persoanelor va putea fi verificată şi prin aplicaţia dedicată pentru dispozitive iOS.

Check DCC, dezvoltată de STS, este singura aplicaţie oficială aprobată prin legislaţia naţională pentru verificarea certificatelor în România. Aplicaţia Check DCC nu înregistrează şi nu reţine datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea şi îndeplinirea regulilor sanitare naţionale sau internaţionale a certificatelor europene COVID.

Certificatele atestă faptul că persoanele:

– s-au vaccinat împotriva COVID-19;

– s-au testat şi au un rezultat negativ în evidenţele autorităţilor medicale;

– s-au recuperat după COVID.

Până la data de 20 noiembrie 2021, în România au fost generate aproape 9 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

În ţara noastră, cele mai multe certificate au fost descărcate în data de 26 octombrie a.c., în număr de 228.849, când site-ul https://certificat-covid.gov.ro a avut accesari de la 467.228 utilizatori unici. Timpul mediu de generare a unui certificat prin platforma Certificate COVID este de 5 secunde.

Versiunea aplicaţiei Check DCC pentru telefoanele Android a fost descărcată de 463.380 de ori din magazinul de aplicaţii Google Play.

3 comentarii la “STS anunţă că aplicaţia de verificare a certificatelor verzi este disponibilă şi pe telefoanele mobile cu sistem iOS

  1. @ Pentru ăștia de la STS au cerut ăștia 70% din drepturile de autor, să facă din ei și din ăștia de guvernează ,,mari creatori”, ? Păi vă închipuiți că ăștia „revedică” 70% din drepturile de creație, cu autori necunoscuți, ?

  2. @ Că vaccinați să fie cât partea arendașului , iar drepturile de autor pentru texte fără autori cunoscuți 70%, la stat, cât partea arendașului și procentul vizat de vaccinați, ?

  3. & Pare o propunere și despre creaționismul prin vaccinare , care l-ar combate probabil pe cel de la fecundarea in vitro ( care o avea vreo chestie și despre COVID fiind cu vitro, probil după „evaluările ălora de au inițiat propunerea”) , la care partea „arendașului” ar fi de 70% ,iar cea a proprietarilor drepturilor de 30% , ? Deci, ăștia care sunt în aceste vremuri „arendași ai guvernării” ziseră să ia 70% din drepturile de autor la creațiile cu autori necunoscuți, rămînând 30% breslei profesioniștilor, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *