Skip to content
Politică

STS, implicat într-un scandal privind o licitație de extindere a sistemului 112

" "

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) este implicat într–un scandal privind o licitație de extindere a sistemului 112 .

Mai exact, potrivit hotnews.ro STS  a demarat o licitatie pentru modernizarea infrastructurii hardware si software a sistemului unic pentru apeluri de urgenta 112 la nivelul municipiului Bucuresti si judetului Ilfov, contract cu o valoare estimata de 12,67 milioane lei (inclusiv TVA), finantat din fonduri UE care mai pot fi accesate pana la sfarsitul acestui an.

Contractul vizeaza imbunatatirea functiilor si serviciilor existente, dar si introducerea de functii noi, precum cea de preluare si gestionare in interfata date client a apelurilor de tip SMS si de tip eCall, iar termenul  limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare in cadrul acestei licitatii a fost 21 aprilie 2015. In aceeasi zi ar fi urmat sa aiba loc si deschiderea ofertelor, însă  datele din SEAP arata, intr-adevar, ca la aceasta licitatie a fost depusa o singura oferta, potrivit sursei citate mai sus.

În acest context, se pare că furnizorul suedez de solutii IT Carmenta CoordCom a sesizat Oficiul european de lupta anti-frauda , sustinand ca exista indicii privind o posibila frauda în acestă licitatie demarata in prezent de Serviciul de Telecomunicatii Speciale.  

sursa: hotnesws.ro

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *