STS precizează că nu asigură administrarea sau securitatea cibernetică a sistemului informatic de la Camera Deputaţilor

Sursa foto: Monitorul fiscal

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a precizat marţi că nu asigură administrarea sau securitatea cibernetică a sistemului informatic de la Camera Deputaţilor.

Precizările STS au fost făcute în urma informaţiilor privind apariţiei, la Camera Deputaţilor, a unei breşe de securitate cibernetică.

„Ca urmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public privind incidentul informatic de la Camera Deputaţilor, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă precizează că STS nu asigură administrarea sau securitatea cibernetică a sistemului informatic respectiv”, a informat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Marţi, o breşă de securitate cibernetică a avut loc la Camera Deputaţilor, iar în prezent nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor, a anunţat, anterior, Secretariatul General al Camerei.

Potrivit sursei citate, ca urmare a acestei situaţii, departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT.

Sursa menţionată a arătat că datele vizate sunt prezentate pe site sau pot fi făcute publice în urma unei solicitări.

„Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, a arătat sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: