Skip to content
Politică

STS se pregătește de ALEGERI! ACHIZIȚII de peste 400.000 euro. DOCUMENT EXCLUSIV

PSnews.ro a aflat, în exclusivitate, că Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) achiziționează  ”sisteme de stocare cu acces direct” în valoare de 410.000 euro fără TVA.

STS coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din sistemul național de apărare. Activitatea STS este organizată și coordonată de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Facem precizarea că, de regulă, înaintea fiecărui an electoral, STS solicită o suplimentare bugetară pentru a ține pasul cu noile provocări ale domeniului.

PSnews.ro vă prezintă Fișa de date (emisă pe 30 iulie) aferentă achiziției amintite – facem precizarea că, potrivit acesteia, costurile contractului pot ajunge la sume ”mai mici sau mai mari” de 410.000 euro, ”în funcție de nevoile concrete ale instituției”. Puteți consulta documentul AICI.

Ce sisteme achiziționează STS

Iată ce ”sisteme de stocare și acces direct achiziționează STS”: ” a) pe durata acordului-cadru: 1.echipamente de procesare date – tip controler storage: minimum 1 cpl – maximum 2 cpl; 2. echipamente de procesare date tip extensie storage LFF: minimum 1 cpl – maximum 5 cpl; 3. echipamente de procesare date – tip extensie storage SFF; minimum 1 cpl – maximum 8 cpl; b) în cadrul celui mai mare contract subsecvent: 1. echipamente de procesare date – tip controler storage: minimum 1 cpl maximum 2 cpl; 2. echipamente de procesare date – tip extensie storage LFF: minimum 1cpl – maxim 2 cpl; 3. echipamente de procesare date – tip extensie storage SFF: minimum 1 cpl – maxim 2 cpl.”.

Costuri ”mai mici sau mai mari”

Criteriul de atribuire al contractului este ”prețul cel mai scăzut”. Fașa de date stipulează că, în ultimă instanță, ”cantitățile de produse menționate anterior sunt estimate, cantitățile efectiv achiziționate urmând a fi mai mici sau mai mari în funcție de nevoile concrete ale instituției de la momentul atribuirii contractelor subsecvente și creditele bugetare alocate cu această destinație”. Vă amintim  că, la începutul anului STS a primit spre administrare de la ANAF un teren de peste 10.000 metri pătrați, cu o valoare contabilă de peste 820.000 de lei, pentru realizarea unui Centru informatic și de comunicații, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptate în 25 ianuarie de premierul interimar Mihai Fifor și publicate în 31 ianuarie în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *