Skip to content
" "
Sănătate

Student din Bacău, suspect de infectare cu coronavirus. Ministerul Sănătății: Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puține cazuri confirmate de infecție

Bucuresti FM

UPDATE

Ministerul Sănătății declară că „este foarte puțin probabil” ca studentul din Bacău, revenit recent din China, să fie infectat cu noul coronavirus. Persoana respectivă se prezentase cu simptome specifice coronavirsului la secția de Urgențe a Spitalului din Bacău.

" "

„La sosirea în țară el a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis, în momentul de față acuzând dureri musculare”, a anunțat, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății.

„Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puține cazuri confirmate de infecție cu noul Coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localități. A sosit în țară în urmă cu opt zile. Este foarte puțin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul Coronavirus. La sosirea în țară a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de față acuzând dureri musculare”, se arată în comunicatul Ministerul Sănătății.

———————————————————————————————————————————–

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Bacău, cu suspiciune de infectare cu coronavirus este adus luni la Institutul Matei Balş din Capitală, pentru teste.

Tînărul a fost în China, de unde a revenit în urmă cu câteva zile.

El a avut simptome de gripă şi după câteva zile s-a prezentat la Spitalul Judeţean Bacău.

Tânărul este adus în Capitală, la Instititul Matei Balş, pentru a fi testat.

Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, care studiază în China şi care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tuşit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi şi un efect secundar al acestei tuse”, a declarat presei locale Alin Năstasă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, s-a referit luni la îmbolnăvirile cu coronavirus, afirmând că 70% dintre cazurile de coronavirus nou înregistrate sunt forme uşoare şi medii, iar în cazul în care virusul va apărea în România, Institutul are capacitatea de a-l trata.

În plus, acesta a făcut apel la populaţie să nu caute teste rapide pentru depistarea coronavirusului nou, întrucât acestea nu există.

Nu există teste rapide, nu încercaţi să căutaţi teste rapide pentru noul coronavirus, nu există nicăieri în lume, se fac teste standard”, a mai spus Streinu-Cercel, potrivit News.ro.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *