Skip to content
București

Studenți și decan, revoltați pe Firea din cauza tărăboiului de la Universitate

cotidianul.ro

Mai mulți studenți bucureșteni și decanul lor și-au exprimat revolta împotriva primarului general Gabriela Firea, din cauza tărăboiului creat la Universitate.

Este vorba despre Facultatea de Istorie, ai cărei studenți au protestat marţi pe esplanada cu statui de la Universitate, unde a avut loc evenimentul „Iubeşte Europa! Fall in love with Europe”, la care au luat parte printre alții primaru Firea şi comisarul european Corina Creţu.

Tinerii, care spun că nu pot participa la cursuri din cauza zgomotului de la manifestările organizate de municipalitate, au venit cu pancarte cu mesajul De Ziua Europei, nu ne lăsaţi să învăţăm!”, după ce sesizările făcute de conducerea facultăţii către Primăria Capitalei de a sista organizarea de evenimente în acest spaţiu au rămas fără răspuns, scrie Adevărul.ro.

Decanul Florentina Niţu a făcut apel ca sunetul să fie redus, dar Gabriela Firea a susţinut că astfel de evenimente au loc în toate capitalele europene şi că nu le poate cere copiilor care cântă acest lucru.

„Mă lupt din februarie să interzic aceste evenimente aici. Este agresiune. Data trecută, la memoriu, nu ne-a răspuns. Eu am preferat să vin aici să vorbesc cu dumneaei, pentru că m-am gândit că este dezinformată şi a zis că prefer să nu o cred de rea credinţă. M-am lămurit – este rea credinţă”, a declarat Nițu.

O propunere a decanului facultăţii a fost ca edilul să traverseze bulevardul şi să intre în facultate, pentru a se convinge de efectul pe care îl are muzica din stradă asupra cursurilor. Gabriela Firea nu a dat curs propunerii, a cerut „înţelegere” şi a afirmat că organizatorii au fost cei care au vrut să ţină evenimentul în spaţiul respectiv. Locul de desfăşurare a evenimentului a fost ales de Institutul European din România, iar costurile producţiei au fost suportate de primărie.

„Aceste evenimente nu se organizează în fiecare zi. Până acum nu aţi reacţionat niciodată când au fost în alte zile astfel de evenimente. Deci, sunt evenimente care sunt solicitate. De exemplu, acum organizatorii au dorit să meargă în acest spaţiu deosebit. Le vom recomanda, pe viitor să ocolească Piaţa Universităţii, pentru că vă deranjează”, a spus Firea.

De asemenea, mai mulţi studenţi ai Facultăţii de Istorie au mers pe esplanadă cu pancarte, spunând că nu pot participa la cursuri din cauza zgomotului. De altfel, ei au postat un mesaj pe pagina de Facebook a facultăţii, reclamând că sesizările făcute de conducerea facultăţii către Primăria Capitalei de a sista organizarea de evenimente în acest spaţiu au rămas fără răspuns.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *