Skip to content
Politică

Guvern: Studenţii de la ANI, înmatriculaţi pentru nevoile SRI, vor fi exceptaţi de la obligativitatea înregistrării în Registrul Matricol Unic

radutudor.ro

Guvernul a adoptat, luni, Ordonanţa de Urgenţă pentru completarea art. 201 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Acesta face referire la faptul că studenţii Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, înmatriculaţi pentru nevoile Serviciului Român de Informaţii, vor fi exceptaţi de la obligativitatea înregistrării în Registrul Matricol Unic, transmite news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), actul normativ prevede că studenţii Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti (ANIMV), înmatriculaţi la programe de licenţă, master şi postuniversitare pentru nevoile Serviciului Român de Informaţii şi pentru alte autorităţi publice cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, precum şi cetăţenii străini pregătiţi în cadrul ANIMV pe bază de protocoale încheiate în acest scop între Serviciul Român de Informaţii şi organe similare de informaţii ale statelor de care aparţin aceştia, în condiţiile legii, vor fi exceptaţi de la obligativitatea înregistrării în Registrul Matricol Unic al universităţilor din România – RMUR.

„Datele referitoare la studenţii înmatriculaţi la aceste programe de studii ale ANIMV vor fi înscrise în registre matricole fizice şi electronice constituite la nivelul ANIMV, care vor include toate elementele prevăzute a fi raportate în RMUR. Precizăm că registrele matricole existente la nivelul ANIMV sunt accesibile Ministerului Educaţiei şi Cercetării, pentru conformitatea cu normele legale generale în vigoare”, a transmis MEC.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *