Skip to content
Iași Politică

Studenţii ieşeni vor să-şi „ia universitatea înapoi” şi cer demisia lui Tudorel Toader

Liga Studenților din Iași anunță inițierea unor proteste față de rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Tudorel Toader, motivând că rămânerea acestuia în funcție aduce grave prejudicii de imagine comunității academice ieșene.

Potrivit unui comunicat de presă al Ligii Studenților ieșeni, primul protest va fi organizat miercuri la prânz, în față universității din Iași.

Tudorel Toader trebuie să își dea urgent demisia din funcția de rector al universitățîi, având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse de acesta comunității academice. Comunitatea academică este privită drept complice moral al lui Toader, atât timp cât va tăcea. Mulți elevi și părinți sunt determinați să nu mai aleagă cea mai veche universitate din țară, atât timp cât Toader va rămâne rector.

Este imperios să îi cerem cu toții demisia pentru că în fiecare zi în care el rămâne în scaunul de rector se surpă tot mai adânc edificiul moral și imaginea publică a universității ieșene„, susține Liga Studenților din Iași.

Studenții fac apel la ieșenii care au votat „Da” la referendum să se alăture acestui demers.

Prin tăcere, comunitatea academică nu ajunge decât să se închine în față corupției morale și minciunii. Demisia sa este mai mult decât necesară, fiind o continuare firească a dispariției de pe scenă publică a lui Călin Popescu Tăriceanu (prieten intim cu Toader) și a lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, două personaje toxice care l-au propulsat în politică pe Tudorel Toader și pe care acesta le-a aparat în mod public, tulburând pentru membrii cu probleme penale ai partidelor PSD-ALDE stabilitatea sistemului de justiție și bunul mers al societății, din obligație personală. A venit vremea să ne luăm universitatea înapoi„, se arată în comunicatul Ligii Studenților ieșeni, citat de ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *