Skip to content
Politică Societate

Studenţii îşi păstrează gratuităţile la CFR

Reprezentanţii studenţilor s-au întâlnit, marţi, cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. În urma discuţiilor, studenţii şi ministrul s-au înţeles ca limitarea transportului feroviar gratuit să se facă doar pentru studenţii care depăşesc vârsta de 35 de ani. Astfel, studenţii de până la 35 de ani, înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat), în instituţiile de învăţământ superior acreditate, vor beneficia în continuare de gratuitate la transportul feroviar intern.

Totodată, studenţii vor să solicite ca această limită de vârstă de 35 de ani să se aplice și la Metrorex sau la transportul local unde limita pentru a beneficia de reduceri este de 26 de ani, scrie digi24.ro.

În discuţiile de astăzi, reprezentanţii studenţilor au mai cerut alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, creşterea finanţării de bază pentru fiecare student, construcţia a 30 de cămine, creșterea subvenției cămine-cantine până la valoarea de 2492 lei/an/student cazat şi transferarea Caselor de Cultură de către Ministerul Educației Naționale și gestionarea acestora de către Universități.

Joi va avea loc o întâlnire şi cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru a tranșa subiectul privind achiziționarea și anularea online a biletelor de tren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *