Skip to content
Politică

Studenții se revoltă. Tudorel Toader, chemat la Facultatea de Drept

bzi.ro

Propunerile lansate de ministrul Tudorel Toader de modificare a legilor justiţiei continuă să creeze revoltă.

De această dată, Liga Studenţilor (LS IAȘI) solicită premierului să participe personal la dezbaterile care vor fi organizate de către studenţii jurişti în cadrul facultăţilor de drept din ţară, amânând trimiterea proiectului de modificare spre avizare, până la finalul dezbaterilor.

Pentru a facilita dezbaterea, Liga Studenţilor a lansat un formular on-line prin intermediul căruia vă puteţi exprima opiniile în legătură cu propunerile înaintate, opinii care vor fi ulterior publicate: https://goo.gl/KRekQi.

Mai mult, Liga Studenţilor critică tăcerea suspectă a cadrelor didactice de la facultăţile juridice din ţară în legătură cu propunerile lansate şi se declară solidară cu demersurile şi poziţiile exprimate până acum de studenţii jurişti de la Bucureşti şi Cluj.

Liga Studenţilor consideră cu tărie că problema formării viitorilor judecători şi procurori se regăseşte de fapt în facultăţile de drept care nu mai oferă astăzi tinerilor o reală cultură juridică şi umanistă, spre a-i învesti în „arta binelui şi a echităţii”, ci îi transformă în „mecanici-jurişti”, rupţi de realitatea socială în care îşi desfăşoară activitatea, potrivit Dcnews.ro

„Instituirea unui control din partea puterii executive asupra activităţii procurorilor şi judecătorilor ne aruncă înapoi în epoca Năstase şi anulează rezultatele luptei anticorupţie. Dincolo de interesele personale ale lui Liviu Dragnea, în calitate de lider al coaliţiei de guvernare, una dintre mizele acestor modificări propuse o considerăm a fi dosarele Mineriadei şi ale Revoluţiei, în care preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este trimis în judecată, respectiv urmărit penal, pentru crime împotriva umanităţii. Ne-am bucura nespus dacă înainte de a lansa propuneri care să inflameze spaţiul public, domnul ministru Toader s-ar consulta cu noi, studenţii şi profesorii, membri ai comunităţii academice din care face parte. Proiectele de legi n-ar trebui să se mai facă în cabinetele ministerelor, ci în amfiteatrele universităţilor”, a declarat Silvian-Emanuel Man, preşedinte al Ligii Studenţilor (LS IAŞI).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *