Skip to content
Europa

STUDIU. 1 din 3 cetățeni europeni refuză vaccinul anti-COVID-19

eiu.com
" "

Unul din trei cetățeni europeni refuză vaccinarea anti-COVID-19, potrivit unui studiu realizat la nivelul UE, pe un eșantion de 27.000 de persoane, în perioada februarie-martie.

33% dintre cetățenii UE sunt sceptici cu privire la vaccinare. Nu intenționează să-și administreze serul nici în curând, nici în cursul acestui an, a precizat Marin Selmayr, șeful reprezentanței Comisiei Europei din Austria.

" "
" "

La mai bine de patru luni de zile de la debutul campaniei de vaccinare, în România a fost vaccinată doar 10% din populație complet, adică cu tot cu rapel. Potrivit datelor oficiale comunicate marți, 4 mai, 2.082 milioane de cetățeni au primit cele două doze, iar 3.411 milioane au primit o singură doză. Cele mai multe doze administrate sunt până acum cele de la Pfizer, peste 1,7 milioane. AstraZeneca are 180.000, iar Moderna puțin peste 170.000.

Pentru următoarele trei luni, Guvernul își propune un ritm accelerat de vaccinare, pentru a atinge pragul de 50% din populație. Astfel, pe lângă amenajarea punctelor „drive thru”, premierul Cîțu a lăsat de înțeles că accesul persoanelor nevaccinate ar urma să fie condiționat în hotelurile din stațiunile turistice.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *