STUDIU: 7 din 10 români se tem că ar putea cădea victime fraudelor online

Sursa foto: X

Şapte din zece români se tem că ar putea cădea victime fraudelor online, iar 4 din 10 români declară că au întâmpinat mai multe fraude sau tentative de fraudă în ultimele 12 luni, comparativ cu perioada anterioară, arată un studiu asupra fraudei realizat de către SAS, jucător în domeniul Inteligenţei Artificiale.

”Fraudele online, care au luat avânt odată cu pandemia şi care continuă să facă victime şi în prezent, au crescut nivelul general de anxietate a publicului în faţa unor astfel de pericole. În acelaşi timp, clienţii organizaţiilor sau instituţiilor au aşteptări mai mari de la acestea în ceea ce priveşte siguranţa datelor şi tranzacţiilor”, arată studiul asupra fraudei realizat de către SAS, lider global în AI şi analytics.

La nivel global, studiul a fost efectuat pe 13.500 de clienţi din 16 ţări. Inclusiv România a luat parte la acest studiu SAS, iar concluziile principale ale acestuia sunt disponibile în următoarele rânduri. Per total, fraudele online reprezintă o problemă la nivel global, având vedere că:

70% dintre respondenţi au experimentat frauda cel puţin o dată. Patru din 10 oameni au căzut victime ale fraudelor de două sau mai multe ori.

Aproape jumătate dintre participanţi (47%) au experimentat mai multe tentative de fraudă în 2022 decât în anii anteriori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL