Skip to content
Politică

Studiu ALARMANT: particule de plastic, descoperite în sticlele de apă

timpolis.ro

Un studiu făcut de către organizaţia jurnalistică Orb Media pune consumatorii pe jar. Astfel, specialiștii au scos la iveală prezenţa unor particule minuscule de plastic în sticle de apă îmbuteliată din nouă ţări, printre care şi Germania, Statele Unite sau Mexic, potrivit BBC.

Testele din cadrul investigaţiei au fost realizate de către Universitatea de Stat New York din Fredonia, iar în cadrul acesteia au fost analizate 250 de sticle de apă îmbuteliată cumpărate din nouă ţări.

„Nu este vorba de a indica cu degetul anumite branduri; arată cu adevărat că este pretutindeni, că plasticul a devenit un material atât de răspândit în societatea noastră şi că ajunge în apă”, a declarat Sherri Mason, profesor de chimie la universitate din Fredonia.

Până în acest moment nu există dovezi concludente care să indice că ingerarea unor bucăţi foarte mici de plastic (microplastic) poate provoca probleme de sănătate, dar oamenii de ştiinţă încă încearcă să înţeleagă potenţialele implicaţii ale acestui lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *