Skip to content
Politică

Studiu ALARMANT: România, cap de listă la riscul de sărăcie în rândul salariaților

Sigmalive

România înregistrează un nou loc rușinos, în comparație cu celelalte țări din Uniunea Europeană. Conform unui nou studiu desfășurat de către Eurostat, suntem cap de listă la riscul de sărăcie în rândul persoanelor angajate.

Mai precis, cu un procent de 18,9%, România ocupă locul fruntaș, urmată îndeaproape de Grecia, cu 14,1% rata de risc, Spania, cu 13,1%, și Luxemburg, cu 12%. La polul opus se află Finlanda (3,1%), Cehia (3,8%), Belgia (4,7%) și Irlanda (4,8%), conform Hotnews.ro.

Eurostat precizează faptul că s-a înregistrat, în ultimi ani, o creștere semnificativă privind proporția persoanelor angajate și în situație de risc de sărăcie: de la 8,3% în 2010 la 9,6% în 2016.

Riscul este legat direct de tipul de contract care se încheie între angajat și angajator: acest risc este de două ori mai mare pentru cei care lucrează în regim part-time decât cei care lucrează full time și de aproape trei ori mai mare pentru cei care au locuri de muncă temporare decât cei cu locuri de muncă permanente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *