Skip to content
București

STUDIU: Bucureștiul arată tot mai mizerabil. Ce orașe fac cinste României

bucurestifm.ro

Capitala României, orașul care ține loc de primă impresie despre țara noastră în fața vizitatorilor străini, se dovedește tot mai îmbâcsit și mizer.

Cel mai recent studiu în domeniu arată că Bucureștiul ocupă abia locul 23 în clasamentul orașelor curate din țară, locuitorii Capitalei desemnand doar două cartiere – Aviației și Nicolae Grigorescu – în top 10 cele mai mai curate din țară.

Brașov, Oradea și Sfântul Gheorghe sunt considerate cele mai curate orașe din România, conform studiului Storia.ro realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research.

Curățenia unui oraș este influențată de mai mulți factori, de la prezența sistemelor de colectare a deșeurilor, la proiecte de urbanism care să ofere locuitorilor mai multe posibilități de a avea și păstra un oraș cât mai curat.

Avem orașe și cartiere ce au fost taxate de către locuitorii lor din cauza lipsei containelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor, a numărului mare de gunoaie, PET-uri sau resturi menajere aruncate pe stradă.

Această realitate cere ca, pe lângă responsabilitatea personală a fiecăruia dintre noi, atât dezvoltatorii, cât și autoritățile locale să aloce o importanță sporită subiectului și să vină cu soluții tehnice pentru orașe și cartiere cât mai salubre”, a explicat Sorin Bălan, head of Storia  și OLX Imobiliare.

Poziția de mijloc ocupă de Capitală în acest clasament arată demonstrează că administrația publică din București are mult de recuperat pentru a demonstra că folosește banii colectați din taxe și impozite în mod eficient.

De altfel, Capitala nu reușeste să bifeze un loc fruntaș nici la capitolele siguranță, cost general al vieții, facilități medicale sau calitatea aerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *