Skip to content
Coronavirus

STUDIU Când va fi vârful epidemiei de coronavirus în România și care va fi prima zi fără decese

jandarm coronavirus INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății, care funcționează în cadrul University of Washington, a publicat, pe pagina oficială, mai multe modele matematice cu previziuni despre evoluția COVID-19 în lume.

Astfel, pentru țara noastră, estimările afișate astăzi arată că vârful pandemiei va fi atins pe 13 aprilie. În această zi, conform graficelor vor există până la 39 de decese cauzate de infecția cu noul coronavirus.

Mai mult, potrivit studiului, 8 mai va fi prima zi în care nu va fi înregistrat vreun deces provocat de COVID-19.

Potrivit acelorași estimări, 11 aprilie va fi data la care resursele medicale vor avea cel mai mare grad de solicitare.

Numărul total de decese estimat de IHME în România este de 804, până pe 4 august 2020.

The Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) este un centru independent de cercetare în domeniul sănătății publice, care funcționează sub autoritatea UW Medicine, la University of Washington. 

197 de decese în România

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că, marți, la ora 16.00, în România sunt 197 de persoane decedate din cauza noului coronavirus. De la ultima informare au fost înregistrate 13 decese.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.700 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 57 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *