Skip to content
Sănătate

Studiu. Cât de bună este masca de protecție în tratamentul anti-COVID

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Potrivit unui studiu britanic, măştile de protecţie ajută la tratarea COVID-19, deoarece cresc substanţial umiditatea din aerul inhalat. Astfel se intensifică hidratarea căilor respiratorii, care este cunoscută în beneficiul sistemului imunitar.

Măştile ce ajută la protejarea persoanelor care le poartă împotriva primirii sau răspândirii virusului SARS-CoV-2 pot fi de ajutor şi în combaterea bolilor respiratorii, cum ar fi COVID-19, potrivit National Institutes of Health.

" "
" "

Astfel, conform susei citate, în urma unui studiu condus de cercetătorii Institutului Naţional de Diabet şi Boli Digestive şi Renale (NIDDK) al NIH din Regatul Unit al Marii Britanii, s-a constatat că măştile de protecţie cresc substanţial umiditatea din aerul pe care îl respiră cel care o poartă.

Iar acest nivel mai ridicat de umiditate în aerul inhalat ar putea explica de ce purtarea măştilor a fost legată de severitatea mai scăzută a bolii la persoanele infectate cu SARS-CoV-2,. Conform informaţiilor medicale, hidratarea căilor respiratorii oferă beneficii sistemului imunitar.

„Am constatat că măştile de protecţie cresc puternic umiditatea în aerul inhalat. Hidratarea rezultată a căilor respiratorii ar putea fi responsabilă pentru constatarea documentată care leagă severitatea mai mică a bolii COVID-19 de purtarea unei măşti”, a spus autorul principal al studiului, Adriaan Bax, dr., Investigator distins NIH.

Nivelurile ridicate de umiditate s-au dovedit a atenua severitatea gripei şi poate fi aplicabilă severităţii COVID-19 printr-un mecanism similar”, a mai adăugat cercetătorul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *