Skip to content
Coronavirus

STUDIU Câți români ucide coronavirusul: mai mulți decât tuberculoza și la egalitate cu diabetul

Facebook

În fiecare an, în România mor puțin peste un sfert de milion de persoane. Între 250-260.000 de mii mai exact. Cei mai mulți mor din cauza tumorilor, urmați de boli ischemice ale inimii și de cele cerebro-vasculare.

HotNews.ro a luat datele oficiale, a făcut media pe ultimii 3 ani a deceselor zilnice după cauza morții , introducând și datele deceselor din cauza Covid-19 (luând intervalul de referință 16 februarie-19 aprilie 2020). Calculele arată că în prezent numărul mediu zilnic al decedaților de coronavirus îl egalează pe cel al celor morți ca urmare a diabetului și depășește ca frecvență alte 4 cauze de deces.

E drept, lucrurile trebuie nuanțate pentru că în cazul unui pacient de 90 de ani suferind de diabet și hipertensiune dar care a contractat și Covid-19, e greu de spus dacă doar Covid-ul i-a provocat decesul, deși el apare în acte ca decedat din cauza coronavirusului.

România are cea mai ridicată rată a mortalității din cauze tratabile dintre țările UE, arată un raport publicat de Comisia Europeană. La fiecare 100.000 de locuitori, 208 mor din cauze tratabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *