Skip to content
Societate

STUDIU Cifre surprinzătoare: referendumul la care românii ar vota „pentru” în proporție de 90%

Studiul „Credință, sănătate și politică în vremea pandemiei de COVID-19” realizat între 11 și 15 aprilie, sub coordonarea sociologului Bruno Ștefan și obținut în exclusivitate de PSnews.ro, indică faptul că 90,8% dintre românii intervievați ar vota pentru confiscarea averilor celor condamnați pentru corupție.

Totodată, dacă ar avea loc un referendum pentru unirea României cu Republica Moldova, mai mult de jumătate dintre români ar vota „pentru”. La polul opus, doar 10,5% dintre cei intervievați ar vota legalizarea portului armelor de foc și doar 17,4% ar vota în favoarea legalizării căsătoriilor homosexuale.

Nu în ultimul rând, potrivit studiului, 59,3% dintre cei intervievați ar vota pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin și pentru introducerea votului electronic, iar 68,8% ar vota pentru interzicerea vânzării pământurilor și resurselor către străini.

 

Studiul „Credință, sănătate și politică în vremea pandemiei de COVID-19” este un barometru național de opinie publică, ce a fost realizat între 11 și 15 aprilie, sub coordonarea lui Bruno Ștefan, Eugen Galitu și Călin Roșu. Cercetarea, ce a fost finanțată de Asociația Tinerilor Împreună – IUSTUM, a presupus un eșantion național de 1.008 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a României. Au fost realizate interviuri în 116 localități urbane și rurale din toate județele țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *