Skip to content
Coronavirus

Studiu clinic: În Franța, sângele unui vierme marin, folosit ca tratament pentru coronavirus

facebook

Continuă cursa pentru un găsirea tratamentului pentru Covid-19. Oamenii de ştiinţă nu exclud nicio posibilitate şi se îndreaptă acum către sângele unui vierme marin, Arenicola marina. Francezii încep un studiu clinic pentru a vedea efectele sângelui viermelui de nisip, cunoscut şi ca râmă de mare, asupra organismului uman.

Cercetătorii şi-au îndreptat atenţia asupra hemoglobinei acestui vierme.

Hemoglobina este substanţa care transportă oxigenul în corp, iar în cazul râmei de mare duce în sânge cu 40% mai mult oxigen decât hemoglobina umană.

Acest respirator molecular, cu numele de cod Monaco, este o speranţă pentru a uşura povara secţiilor de terpaie intensivă. Într-o primă fază a studiului clinic, o substanţă obţinută din hemoglobina viermelui marin va fi injectată la zece pacienţi cu dificultăţi de respiraţie, pentru a vedea în primul rând dacă nu le face rău şi apoi dacă le îmbunătăţeşte respiraţia.

Molecula are o dimensiune de 250 de ori mai mică decât o globulă roşie şi ar putea ajunge în locuri cu circulaţie redusă, pentru a evita moartea prin asfixie a pacienţilor cu Covid-19. Ea este deja folosită pentru oxigenarea grefelor de rinichi, informează digi24.ro.

Compania care o produce are o fermă de viermi marini şi spune că are disponibile 5000 de doze de tratament şi că poate produce rapid alte 15.000.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *