Skip to content
Coronavirus

STUDIU Coronavirus în România: care va fi prima zi fără decese în țara noastră

Inquam Photos / Octav Ganea

Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății, care funcționează în cadrul University of Washington, a publicat, pe pagina oficială, mai multe modele matematice cu previziuni despre evoluția COVID-19 în lume.

Astfel, pentru țara noastră, estimările afișate astăzi arată că numărul de decese ar urma să scadă treptat până pe data de 1 iunie, când ar urma să nu mai fie înregistrate decese provocate de COVID-19 în România. Astfel, institutul a decalat cu trei săptămâni previziunea privind data în care în România ar urma să nu mai aibă loc niciun deces, întrucât inițial, prima zi fără niciun deces fusese estimată pentru 8 mai.

CITIȚI ȘI STUDIU Când va fi vârful epidemiei de coronavirus în România și care va fi prima zi fără decese

Numărul total de decese estimat de IHME în România este de 1.139, până pe 4 august 2020.

The Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) este un centru independent de cercetare în domeniul sănătății publice, care funcționează sub autoritatea UW Medicine, la University of Washington.

Revizuirea are loc în contextul în care starea de urgență din România expiră în 14 mai, urmând să fie înlocuită începând cu 15 mai cu starea de alertă. După această dată românii se vor putea deplasa în interiorul localităților fără a mai declara în prealabil unde se duc, lucru ce nu va fi valabil și pentru călătoriile interurbane, ce vor fi permise doar pentru motive justificate, precum, spre exemplu, cele profesionale.

Facem precizarea că până astăzi, 7 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.499 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.144 au fost declarate vindecate și externate, iar bilanțul morților a ajuns la 881.

DETALII AICI: UPDATE Coronavirus România: Încă 5 decese anunțate de autorități. Bilanțul ajunge la 881

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *