Skip to content
Coronavirus

STUDIU Două doze de ser Pfizer-BioNTech sunt „foarte eficiente” în prevenirea spitalizării COVID-19 a tinerilor cu vârste între 12 şi 18 ani

ft.com

Un studiu realizat în spitale din Statele Unite ale Americii şi prezentat sâmbătă de autorităţile din România arată că inocularea a două doze de vaccin produs de compania Pfizer are o eficienţă de 93% în prevenirea spitalizării din cauza COVID-19 a adolescenţilor cu vârste între 12 şi 18 ani.

Studiul, realizat într-o perioadă în care predominantă a fost varianta Delta a virusului SARSCoV2, arată că aproape trei sferturi dintre copiii care au avut nevoie de spitalizare după infectarea cu coronavirus aveau şi cel puţin încă o afecţiune medicală.

Studiul observaţional s-a desfăşurat în 19 spitale de pediatrie din 16 state din SUA în perioada 1 iunie-30 septembrie 2021, şi a avut în vedere eficacitatea a două doze de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva spitalizării din cauza COVID-19 în rândul copiilor şi adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12-18 ani.

Din 464 de persoane spitalizate cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, vârsta medie de 15 ani, 72% aveau cel puţin o afecţiune, inclusiv obezitate, iar 68% au urmat şcoala fizic.

Eficacitatea a 2 doze de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva spitalizării COVID-19 a fost de 93%, în perioada în care varianta Delta (B.1.617.2) a fost predominantă. Această evaluare a demonstrat că 2 doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost foarte eficiente în prevenirea spitalizării COVID-19 în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani.

Constatările întăresc importanţa vaccinării pentru a proteja tinerii de o formă severă de COVID-19”, au anunţat autorităţile din România sâmbătă, pe platforma RO Vaccinare.

Astfel, din totalul de din 179 de pacienţi tineri spitalizaţi cu test pozitiv la COVID19, 6 erau vaccinaţi şi 173 nevaccinaţi. Totodată, în cele 19 spitale au ajuns la terapie intensivă 77 de adolescenţi, niciunul vaccinat, şi s-au înregistrat două decese, ambele la bolnavi nevaccinaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *