Skip to content
Sănătate

STUDIU. Două medicamente anti-COVID-19, fără reacţii adverse, descoperite în Israel

Inquam Photos/Octav Ganea

Zeci de pacienți din Israel, cu forme moderate sau grave de COVID-19, s-au vindecat complet după ce au fost tratați cu două medicamente: EXO-CD24 și Allocetra.

Cercetătorii de la centrul medical Sourasky din Tel Aviv anunță că ar fi găsit un leac pentru COVID, după ce au primit rezultate pozitive în urma unui studiu preliminar. EXO-CD24 conține o substanță care se inhalează în plămâni și combate furtuna citokine. Allocetra este în faza II de studiu, pe 21 de pacienți în stare severă sau critică. Medicamentul redă echilibrul sistemului imunitar.

Medicul lui Benjamin Netanyahu, Herman Berkovits, a relatat, marți seara, la Antena 3, că medicamentele au dat randament neașteptat și nu s-au semnalat reacții adverse. ”Cele două medicamente sunt experimentale. Știm începutul, nu știm sfârșitul. Primul medicament a fost testat la Ierusalim, se da sub formă de infuzie, timp ce 5 zile. Din 21 de pacienți, 19 au ajuns într-o formă extraordinară după 5 zile.

Al doilea medicament, EXO-CD24, este foarte simplu, se dă prin inhalație, prin inhalator, timp de 3 minute. S-a testat pe 30 de persoane. Unii au fost externați după 2 zile, iar apoi au continuat tratamentul. Nu au fost efecte secundare. E un medicament-minune! A avut rezultatele cele mai bune.”, a spus Herman Berkovits.

Testele preliminare arată că 29 din 30 de pacienți infectați cu Sars-Cov-2, aflați în stare gravă, și cărora li s-a administrat medicamentul, supranumit EXO-CD24, o dată pe zi, s-au recuperat complet în termen de cinci zile, scrie Ynet News. Profesorul Nadir Arber, directorul Centrului Integrat de Prevenire a cancerului din Israel, spune că a testat medicamentul pe pacienții infectați cu simptome moderate și grave. Potrivit testelor preliminare, medicamentul a dovedit o eficiență de 95%.

Arber spune că medicamentul, numit EXO-CD24, este ieftin, eficient și trebuie administrat o dată pe zi timp de cinci zile. Dintre cei 30 de pacienți cărora li s-a administrat medicamentul, 29 au prezentat o îmbunătățire semnificativă în termen de două zile și au fost externați din spital. Spitalul a cerut Comitetului Helsinki să extindă studiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *