Skip to content
Sănătate

STUDIU. Efectele pandemiei asupra stilului de viaţa. Care sunt principalele riscuri

bbc.com

Munca de acasă, lipsa odihnei și mișcarea insuficientă pot fi cauze ale depresiei și anxietății care cresc și mai mult riscurile pentru sănătatea angajaților, arată un studiu recent. Astfel, 6 din 10 femei au spus că au fost mai stresate în pandemie.

Același lucru l-au resimțit și 45% din bărbații care au participat la sondaj. În ultimul an, procentul angajaților care nu fac deloc mișcare a crescut cu 4%. Astfel mai mult de o treime din femei și 23% din bărbați au o viață sedentară.

Din rezultatul cercetării sociologice am pute trage concluzia că locul în care își desfășoară activitatea influențează gradul de odihnă pe care îl resimt angajații. Potrivit Digi 24, cei care lucrează exclusiv de acasă dorm cel mai mult, dar doar jumătate din aceștia se simt odihniți.

În timp ce doar 44,4% din angajații care merg la birou dorm 7-9 ore pe noapte, dar peste 57% spun că sunt odihniți, iar pentru cei care lucrează în regim mixt, procentele sunt egale.

Deși mai mulți angajați identifică anumite probleme în stilul de viață pe care îl au, doar 6% din femei și 11% dintre bărbați vor să facă anumite schimbări pentru a-și îmbunătăți sănătatea. De celaltă parte, 39 % dintre participanți au declarat că nu consideră că este necesar sau nu doresc să facă astfel de modificări, iar 45% consideră că duc deja un stil de viață sătătos.

Aceste date fac parte dintr-un sondaj realizat de Mercer Marsh Benefits, în perioada decembrie 2020 – martie 2021 și au participat 2.000 de angajați din 8 industrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *