Skip to content
Politică

STUDIU Ele sunt cele mai GRAVE probleme ale României

prime-dst.com

Un studiu recent realizat de EXACT Cercetare şi Consultanţă şi compania WaveTreeZero evidențiază că sărăcia, condiţiile oferite de sistemul medical şi lipsa locurilor de muncă reprezintă problemele sociale care trebuie să aibă prioritate pe lista domeniilor care necesită rezolvare.

Astfel, potrivit studiului, 75% din români consideră că problemele sociale ce ţin de sărăcie, precum lipsa locurilor de muncă în anumite zone, acces limitat la educaţie în zonele sărace şi condiţiile oferite de sistemul medical românesc sunt cele care trebuie să aibă prioritate pe lista domeniilor care necesită rezolvare.

Pe locul al doilea sunt situate problemele ce ţin de drepturile angajaţilor, precum dreptul la concediul de odihnă şi concediul medical, cu un procent de 32%, urmate de cazurile sociale grave şi problematice – cu un procent de 29% – şi probleme ce ţin de drepturile omului – cu un procent de 18%.

Cu procente mult mai mici, de 8-9%, temerile legate de încălzirea globală şi alte probleme ecologice, inegalitatea de gen şi drepturile animalelor se situează pe următoarele locuri în lista domeniilor prioritare de rezolvat în România, arată Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *