În timp ce tone de mâncare ajung la gunoi după sărbătorile de iarnă. 10% dintre elevii de liceu n-au ce mânca, asta arată un studiu publicat la sfârșitul anului trecut de Ministerul Educației.
Să înveți pe burta goală pare o pedeapsă și de aceea unii dintre elevi renunță la școală și se angajează.
„Nesiguranța alimentară este asociată unor rezultate mai slabe” Şi nu este o simplă cercetare, este o realitate dură şi greu de înțeles.
Studiul privind „Calitatea vieții liceenilor din România” aduce în prim-plan această categorie defavorizată. 10% dintre elevii de liceu se confruntă cu lipsa mâncării suficiente lunar, săptămânal sau chiar zilnic.
Cercetarea mai arată că 11% dintre elevii de liceu mănâncă treii mese pe zi o dată sau de două ori pe săptămână, în timp ce 4% NU știu ce înseamnă mic-dejun, prânz și cină.
Interesant este că 20% dintre elevii de liceu consideră drept „prea mari” cheltuielile pentru școală. Aici vorbim despre rechizite, încăltăminte, transport, cazare și mâncare… La cercetare au participat peste 4.500 de elevi din 76 de licee din țară.
Rezultatele confirmă o problemă mai veche semnalată şi în Raportul privind studiul PISA 2022, realizat OCDE, care arăta că 1 din 10 elevi de 15 ani NU are ce mânca zilnic sau aproape zilnic, iar 20% cel puțin o dată pe lună.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News