Tinerii români au cea mai mare încredere în mediul universitar, Uniunea Europeană, Armata României și Alianța Nord-Atlantică, potrivit IRES.
Provocările tinerilor din România din perspectiva anului electoral 2024 au fost analizate miercuri de reprezentanții partidelor politice, odată cu lansarea unui studiu sociologic de profil realizat de IRES.
Potrivit datelor, 68% dintre tinerii români de până în 35 de ani sunt de părere că țara noastră merge într-o direcție greșită.
Nouă din 10 tineri nu au încredere în Guvern și Parlament, iar cele mai mari îngrijorări sunt legate de lipsa oportunităților pe piața muncii, calitatea sistemului de educație și nivelul de trai.
Potrivit studiului sociologic realizat cu sprijinul IRES, tinerii români au cea mai mare încredere în mediul universitar, Uniunea Europeană, Armata României și Alianța Nord-Atlantică.
Doi din trei tineri români spun că opțiunea lor electorală din acest an va fi diferită față de acum patru ani.
Senatorul social-democrat Vasile Dîncu a atras atenția că tinerii sunt interesați doar de anumite alegeri.
„Tinerii se duc la vot, vreo 60% și ceva, în Europa, la alegerile care îi interesează. S-au dus mai mulți tineri la alegerile prezidențiale. La parlamentare se duc mai puțin, pentru că nu-i interesează asta. Asta înseamnă că trebuie să facem lucrurile mai interesante din perspectiva asta”.
Deputatul AUR Ana Predescu, a atras atenția, la rândul său, asupra categoriilor defavorizate prin lipsa politicilor publici adresate acestora.
„Nici oamenii de afaceri, nici tinerii nu reprezintă o masă critică de votanți, adică nu merg la vot. Pentru mulți dintre politicieni, acesta poate să reprezinte un argument pentru care ei nu reprezintă o țintă în crearea acestor politici publice”.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News