Skip to content
Coronavirus

STUDIU Scenariu negru pentru România: ziua în care vom avea 188 de morți în 24 de ore

Inquam Photos / Octav Ganea

Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății, care funcționează în cadrul University of Washington, a publicat, pe pagina oficială, mai multe modele matematice cu previziuni despre evoluția COVID-19 în lume.

Astfel, pentru țara noastră, estimările afișate astăzi arată că numărul deceselor ar urma să crească extrem de mult, institutul estimând că cea mai neagră zi pentru România va fi 17 decembrie, când țara noastră va înregistra 188 de morți în ultimele 24 de ore. La 1 februarie 2021, institutul estimează că România va ajunge să aibă 17.330 decese cauzate de COVID-19.

 

The Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) este un centru independent de cercetare în domeniul sănătății publice, care funcționează sub autoritatea UW Medicine, la University of Washington.

Până duminică, 11 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Municipiul Bucureşti – 539, Bacău – 163, Timiş – 155, Iaşi – 139, Prahova – 123, Neamţ – 115 şi Dolj – 110 sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare.

Potrivit bilanțului de duminică, în județele Bacău și Timiș numărul de cazuri noi a explodat de la o zi la alta. Astfel, dacă sâmbătă în Bacău se înregistrau 90, în ultimele 24 de ore numărul cazurilor noi a ajuns la 163.

Aceeași situație este în Timiș, unde sâmbătă erau 76 de cazuri, iar duminică au fost anunțate 155.

Premierul propune sistarea evenimentelor private

În acest context, premierul Ludovic Orban a declarat că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea la vechiul sistem în care era permisă participarea a maximum 20 de persoane.

„Voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem cu maximum 20 de persoane.

Azi, evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Asta e legea. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților.

E posibil să luăm decizia să nu mai permitem astfel de evenimente private.

Fie să revenim la cel mult 20 de persoane, adică să se facă în familie, pentru că asta înseamnă, fie sunt unele voci mai radicale care vor chiar interdicția„, a declarat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *