Studiu Science: Nivelurile actuale de CO2 din atmosferă nu au mai fost atât de mari de 14 milioane de ani

Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Nivelurile actuale de dioxid de carbon (CO2) din atmosferă nu au mai fost atinse de 14 milioane de ani pe Pământ, a relevat un vast studiu publicat joi, care face referire la climatele neospitaliere spre care se îndreaptă omenirea, transmite AFP, citată de Agerpres.

Studiul, publicat în jurnalul ştiinţific Science descrie, cu o precizie fără precedent, nivelurile de CO2 începând de acum 66 de milioane de ani înaintea erei noastre până la actuala încălzire globală.

„Acest lucru ne demonstrează cât de neobişnuit este ceea ce facem noi în istoria Pământului”, a declarat pentru AFP autoarea principală a studiului, Baerbel Hoenisch, cercetătoare la Universitatea Columbia din New York.

Ultima dată când atmosfera planetei noastre a conţinut o concentraţie similară cu cea din prezent a principalului gaz cu efect de seră, CO2 – aproximativ 420 părţi pe milion (ppm) – a fost în urmă cu aproximativ 14 până la 16 milioane de ani. Cu mult mai în urmă comparativ cu estimările iniţiale ale oamenilor de ştiinţă, adică între 3 şi 5 milioane de ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL