Skip to content
Sănătate

STUDIU. Trei doze de vaccin anti-COVID reduc semnificativ riscul de deces şi de formă gravă a bolii

ista-in.org

Un studiu realizat de Facultatea de Medicină a Universităţii din Hong Kong (HKU) a arătat că ambele tipuri de vaccinuri anti-COVID-19 disponibile în Hong Kong sunt foarte eficiente împotriva dezvoltării unei forme grave a bolii provocate de coronavirus şi reduc riscul de deces asociat COVID.

Studiul publicat marţi a analizat eficacitatea celor doua vaccinuri disponibile pentru administrare în Hong Kong – Sinovac şi Comirnaty, folosind date de la pacienţii cu COVID-19 din Hong Kong care au fost vaccinaţi.

Datele din cadrul studiului au arătat ca trei doze de vaccin Sinovac sau Comirnaty au o eficacitate similară împotriva formelor grave ale bolii şi a mortalităţii cauzate de COVID-19, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.

Pentru prevenirea riscului de deces, ambele vaccinuri au o eficacitate de peste 98% în cazul pacienţilor cu vârsta peste 60 de ani. În ceea ce priveşte prevenirea dezvoltării unei forme severe de boală, eficacitatea vaccinurilor a depăşit 97% pentru pacienţii cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani şi pentru cei peste 60 de ani.

Echipa de cercetare de la HKU a afirmat că eficacitatea administrării a trei doze de vaccin anti-COVID-19 este evidentă indiferent de tipul de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *