Skip to content
Politică

Stupoare: subiect de BAC (limba română), anunțat pe o rețea socială înainte de examen FOTO

libertatea.ro

Citiți mai jos despre o situație stupefiantă: unul dintre subiectele de la proba de limba și literatura română a Bacalaureatului din acest an a fost anunțat pe o rețea socială înainte de examen.

Este vorba despre o postare de pe rețeaua socială Reddit, datând din dimineața de luni, în jurul orei 3. Utilizatorul Milupas a făcut public subiectul III – atât pentru profilul uman, cât și pentru cel real, scrie site-ul Educațieprivată.ro, al jurnalistei Oana Dobre-Dimofte.

" "

Postarea a fost între timp ștearsă, dar site-ul menționat a găsit și alte urme ale anunțului pe Reddit.

Potrivit DCnews.ro,  Ministerul Educației susține că postările au avut loc înainte de extragerea oficială a subiectelor.

„Cu privire la informațiile conform cărora subiectele aferente probei scrise de Limba și literatura române din cadrul examenului de Bacalaureat 2018 ar fi fost postate online înainte de începerea probei, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări:

1. Extragerea subiectelor pentru proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul primei sesiuni a examenului național de Bacalaureat 2018 a avut loc luni, 25 iunie, ora 5:30, în prezența comisiei naționale de examen.

2. Nivelul și măsurile de securizare a datelor gestionate de Centrul Național de Evaluare și Examinare exclud posibilitatea ca subiectele să fie postate pe diverse site-uri. Subiectele si baremele sunt postate pe site-ul subiecte.edu.ro în ziua fiecărei probe scrise, după finalizarea acesteia (ora 15:00).

3. Așa-zisele variante de subiecte publicate și ulterior șterse pe diverse site-uri sau grupuri nu au legătură cu subiectele propriu-zise, fiind, de fapt, o inventariere a tematicilor din programa de examen”, a transmis Ministerul Educației.

Vedeți AICI galeria foto a postărilor de pe Reddit.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *