Skip to content
Internațional

SUA: A opta zi cu peste 60.000 de cazuri noi de contaminare cu Covid-19 în 24 de ore

Inquam Photos / Octav Ganea

Statele Unite au înregistrat, pentru a opta zi consecutiv, peste 60.000 de noi cazuri de contaminare cu coronavirusul în 24 de ore, potrivit datelor raportate marţi la orele 20.30 (miercuri, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins. Cele 68.524 de noi contaminări recenzate într-o zi ridică la circa 3,89 de milioane numărul cazurilor pozitive în ţară de la începutul pandemiei, apărută în decembrie în China înainte de a se răspândi în întreaga lume.

Pe de altă parte, COVID-19 a făcut 961 de noi victime în 24 de ore, pentru un total de 141.883 de morţi, potrivit universităţii cu sediul la Baltimore (Maryland, est).

De departe cea mai afectată din lume în valoare absolută, Statele Unite, după o ameliorare spre sfârşitul primăverii, cunosc de mai multe săptămâni o explozie a numărului de infecţii mai ales în sudul şi vestul ţării.

Din nefericire, asta se va înrăutăţi cu siguranţă, înainte de a se ameliora„, a declarat marţi preşedintele american, Donald Trump, la Casa Albă, în prima sa conferinţă de presă, de la sfârşitul lui aprilie, pe tema crizei sanitare.

Liderul administraţiei de la Washington a recomandat explicit pentru prima dată portul măştii de protecţie „atunci când distanţarea fizică nu este posibilă”.

Vă plac sau nu măştile, ele au un impact„, a pledat el, mergând până la a „implora” tinerii „să evite barurile aglomerate”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *