SUA: Actorul George Clooney, democrat convins, îi cere lui Biden să se retragă

Sursă foto: Twitter

Actorul american George Clooney, un democrat fervent foarte implicat în strângerea de fonduri pentru partid, i-a cerut miercuri preşedintelui Joe Biden să se retragă din cursa prezidenţială din noiembrie, în contextul îndoielilor cu privire la starea sa de sănătate, relatează AFP.

„Democraţii (…), senatorii, membrii Camerei Reprezentanţilor şi alţi candidaţi care riscă să piardă în noiembrie trebuie să ceară acestui preşedinte să demisioneze voluntar”, a scris actorul într-o rubrică publicată de cotidianul New York Times, afirmând însă că „îl iubeşte pe Joe Biden”.

”Timpul se scurge”, a avertizat miercuri fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, care a estimat astfel că preşedintele Joe Biden ar trebui să decidă mai repede dacă rămâne în cursa pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, în contextul îndoielilor cu privire la starea sa de sănătate.

Liderul democrat de la Casa Albă şi-a văzut candidatura slăbită după dezbaterea electorală de la sfârşitul lunii iunie cu rivalul său republican, fostul preşedinte Donald Trump. Actualul preşedinte a părut în dezbatere nesigur, adesea dezorientat şi incoerent, fără a fi capabil să ducă vreo frază până la capăt.

În pofida semnelor de întrebare privind starea sa de sănătate, Joe Biden este în continuare susţinut de mai mulţi membri marcanţi ai partidului său, însă alţii se îndoiesc de capacitatea lui de a face faţă unui nou mandat, printre aceştia din urmă numărându-se şi şapte congresmeni democraţi din Camera Reprezentanţilor, care i-au cerut public să-şi retragă candidatura.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: