Skip to content
Politică

SUA, alertă de călătorie în întreaga lume din cauza amenințărilor teroriste

Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o alertă de călătorie în întreaga lume luni, avertizând cetățenii americani asupra „creșterii amenințărilor teroriste”, potrivit romaniatv.net.

 

„Informațiile actuale sugerează că SI (gruparea Statul Islamic), Al Qaida, Boko Haram și alte grupuri teroriste continuă să planifice atacuri teroriste în mai multe regiuni”, a declarat Departamentul de Stat într-o avertizare postată pe site-ul său.

Un oficial al Departamentului de Stat a notat că în trecut au fost emise alerte de călătorie în întreaga lume și că această ultimă alertă actualizează în mod eficient avertismentele anterioare.

„Autoritățile cred că există permanent probabilitatea comiterii unor atacuri teroriste pe măsură ce membri ai SI/Daesh se întorc din Siria și Irak”, avertizează diplomația americană, făcând referire la combatanții străini care s-au întors în țările lor de origine după ce au luptat în rândurile organizației jihadiste.

 

Posibile noi „atacuri ar putea avea loc printr-o varietate de tactici, recurgerea la arme convenționale sau neconvenționale și pot viza interese publice sau private”, potrivit Departamentului de Stat.

Washingtonul nu intră în detalii, asigurând că el „continuă să colaboreze strâns cu aliații” în fața „amenințării reprezentate de terorismul internațional”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *