Skip to content
Internațional

SUA analizează anumite măsuri, ca răspuns la transportul de combustibil din Iran în Venezuela, ambele țări fiind supuse sancţiunilor americane

ultimenotizie.net
" "

Statele Unite ale Americii analizează posibile măsuri de reacţie la livrările de carburanţi ale Iranului în Venezuela, a declarat joi un oficial din administraţia preşedintelui Donald Trump, transmite Reuters. SUA au ”un grad ridicat de certitudine” că guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro plăteşte Iranului tone de aur pentru carburant, a spus oficialul.

Nu este un lucru dorit de Statele Unite şi nici de către regiune şi analizăm măsurile care pot fi luate”, a arătat oficialul.

" "
" "

Sectoarele petroliere ale Iranului şi Venezuelei sunt supuse sancţiunilor americane. Oficialul a refuzat să menţioneze măsurile care sunt analizate, dar a spus că opţiunile vor fi prezentate preşedintelui Trump, care este un critic virulent al guvernelor din Iran şi Venezuela.

Cel puţin un vas încărcat cu carburant într-un port iranian a pornit spre Venezuela, potrivit datelor de miercuri ale firmei Refinitiv Eikon, care ar contribui la reducerea deficitului acut de benzină din ţara sud-americană. Potrivit informaţiei, nava Clavel, de dimensiuni medii, a trecut miercuri prin Canalul Suez, după ce a fost încărcat cu carburant la sfârşitul lunii martie, în portul iranian Bandar Abbas, informează news.ro.

Ministerul Petrolului şi compania de stat Petroleos de Venezuela (PDVSA) din Venezuela nu au răspuns solicitărilor de comentarii. Datele mai arată că alte patru vase similare Clavel, toate sub pavilion iranian şi încărcate cu carburant în portul Bandar Abbas sau în apropiere, sunt pe cale să traverseze Oceanul Atlantic. Nu şi-au stabilit destinaţiile finale.

Una dintre ele, Fortune, apare pe o listă de nave care vor intra într-un port venezuelean, potrivit unei persoane apropiate situaţiei. Politicieni din opoziţia din Venezuela au declarat că au primit informaţia că toate cele cinci nave se îndreaptă spre Venezuela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *