Skip to content
Internațional

SUA atacă aerian cinci poziţii ale miliţiei irakiene proiraniană, după uciderea a doi soldaţi americani

Armata americană a efectuat atacuri aeriene asupra a cinci poziţii, în Irak, aparţinând unei miliţii proiraniene, în noaptea de joi spre vineri, ca represalii după uciderea a doi militari americani într-un atac cu proiectile asupra unei baze aparţinând coaliţiei internaţionale în Irak, relatează AFP.

Aceste atacuri aeriene erau defensive, proporţionate şi un răspuns direct dat ameninţării reprezentate de grupări armate şiite proiraniene care continuă să atace baze ce găzduiesc forţe ale coaliţiei” internaţionale antijihadiste în Irak, a anunţat Pentagonul într-un comunicat.

Ele au vizat cinci unităţi de depozitare de armament aparţinând Brigăzilor Hezbollah (Kataeb Hezbollah), una dintre facţiunile loiale Iranului cele mai radicale în Irak, ”în vederea reducerii capacităţilor acestora de a comite viitoare atacuri împotriva forţelor coaliţiei”, a precizat Ministerul american al Apărării.

Aceste grupări teroriste trebuie să-şi înceteze atacurile împotriva forţelor americane şi ale coaliţiei, altfel ele vor suporta consecinţele, la momentul şi în locul pe care le vom alege noi”, a ameninţat Pentagonul.

Secretarul american al Apărării Mark Esper a avertizat cu puţin mai înainte că Washingtonul va ”pedepsi vinovaţii”, după ce aproximativ 30 de proiectile au fost trase miercuri seara asupra marii baze de la Taji, la periferia Bagdadului, în care se află militari din coaliţie, scrie news.ro.

Doi militari americani şi un militar britanic au fost ucişi în acest atac, al 22-lea împotriva intereselor americane în Irak de la sfârşitul lui octombrie, care s-a soldat de asemenea cu 14 răniţi americani, britanici, polonezi şi alţii, dintre care cinci se află în stare gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *