Skip to content
Politică

SUA, atacuri cibernetice asupa ISIS

Adjunctul secretarului american al Apărării, Robert Work, a dezvăluit că armata SUA lansează atacuri cibernetice asupra reţelei Stat Islamic pentru prima oară, ca parte a unui efort coordonat care a pus o mare presiune asupra acestor militanţi.

În acelaşi timp, adjunctul secretarului de stat american, Antony Blinken, a estimat că rândurile grupării jihadiste Statul Islamic ”n-au fost niciodată atât de rarefiate” din 2014, când Statele Unite ale Americii au început să facă o inventariere a membrilor organizației. Blinken nu a oferit cifre referitoare la efectivele actuale ale Statului Islamic, dar, în septembrie 2014, un responsabil al serviciilor secrete americane declara că CIA estimează numărul combatanților locali și străini Daesh între 20.000 și 31.500.
De atunci, forțele irakiene și kurde, susținute de către coaliția internațională condusă de Washington, au recucerit orașele Tikrit și Ramadi în Irak și jihadiștii Statului Islamic au fost izgoniți din cetatea antică siriană Palmira de către trupele regimului lui Bashar Al-Assad, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *