Skip to content
Internațional Republica Moldova

SUA au aplicat sancţiuni pentru acordarea de sprijin Coreei de Nord

Statele Unite au sancţionat două persoane şi trei firme pentru ajutorul acordat Coreei de Nord în vederea ocolirii sancţiunilor, a anunţat vineri Departamentul de Stat, într-un comunicat preluat de Reuters. Totodată, a fost identificată şi blocată o navă implicată în acţiunile în favoarea Phenianului, scrie Agerpres.
Sancţiunile americane vizează o reţea de comerţ maritim implicată în transferul de petrol între nave; prin astfel de operaţiuni, Coreea de Nord a evitat embargoul petrolier impus de ONU. Cele două persoane sancţionate au folosit vasul respectiv – care anterior mai efectuase cel puţin două transferuri către nave sub pavilion nord-coreean – pentru a transborda 1,7 milioane de litri de produse petroliere către o navă din Coreea de Nord.
Persoanele aveau interese în cele trei companii sancţionate, a menţionat Departamentul de Stat.
Deşi preşedintele american Donald Trump a susţinut public că are o relaţie bună cu liderul de la Phenian, Kim Jong Un, Statele Unite au confiscat anul acesta o navă nord-coreeană despre care Washingtonul a afirmat că este implicată în livrări ilegale de cărbune, cu încălcarea sancţiunilor ONU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *