Skip to content
Internațional

SUA: Autoritatea medicamentelor interzice folosirea hidroxiclorochinei în tratarea Covid-19

twitter

Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite (FDA) a anunţat că va retrage autorizaţia medicamentelor hidroxiclorochină şi clorochină ca tratament de urgenţă pentru pacienţii care suferă de COVID-19, potrivit CNN.

După evaluarea cercetărilor din prezent ale acestor medicamente, FDA a hotărât că ele nu îndeplinesc „criteriile statutare” pentru autorizarea folosirii lor.

FDA a mai transmis că hidroxiclorochina şi clorochina nu sunt eficiente în a trata pacienţii cu COVID-19.

FDA a concluzionat că, bazat pe aceste informaţii, nu mai este rezonabil să credem că formulaţiile hidroxiclorochină şi clorochină sunt eficiente în tratarea COVID-19, dar nici beneficiile acestor medicamente sunt mai mare decât riscurile potenţiale şi cunoscute”, se arată în comunicatul instituţiei, citat de CNN.

Hidroxiclorochina este medicamentul anti-malarie care a fost promovat intens de preşedintele Statelor Unite ca posibil leac pentru noul coronavirus. Donald Trump a menţionat inclusiv ca ia medicamentul preventiv. Din cauza anunţului său, o persoană a murit după ce a consumat dezinfectant de acvarii care conţinea un compus de clorochină.

Anterior, şi instituţiile medicale franceze dăduseră interdicţie pentru folosirea clorochinei ca tratament pentru COVID-19. La aceeaşi concluzie a ajuns şi un studiu amplu realizat de Universitatea Oxford, informează adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *