SUA avertizează că Rusia încearcă să influențeze alegerile în numeroase țări din întreaga lume

Sursă foto: X

Rusia a încercat să submineze legitimitatea a cel puţin 11 alegeri în nouă ţări democratice între 2020 şi 2022, potrivit serviciilor de informaţii americane, care au avertizat statele din întreaga lume cu privire la operaţiunile pe care Kremlinul le are în desfăşurare, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

În plus, serviciile de informaţii ruse au atacat prin intermediul unor campanii pe reţelele sociale, valabilitatea alegerilor din alte 17 ţări, amplificând „naraţiunile interne”. Dar Washingtonul consideră aceste cazuri ca fiind doar o mică parte a activităţilor de destabilizare ale Rusiei.

Aceste avertismente sunt incluse într-o telegramă diplomatică trimisă de Departamentul de Stat al SUA în numeroase ţări din întreaga lume şi la care EFE a avut acces. În această telegramă, autorităţile americane informează despre eforturile tot mai mari ale serviciilor de informaţii ruse de a „submina procesele democratice la nivel global” şi de a influenţa rezultatele alegerilor prin campanii de dezinformare.

 

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL