SUA: Camera Reprezentanţilor va refuza să examineze ajutorul pentru Ucraina

sua
Sursa foto: REUTERS

Liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a afirmat luni că în forma actuală camera inferioară a Congresului american nu va examina textul negociat de senatori prevăzând noi fonduri pentru Ucraina, scrie AFP.

„Proiectul de lege al Senatului vizând ajutorul acordat ţărilor străine rămâne tăcut cu privire la cea mai presantă problemă cu care se confruntă ţara noastră”, a criticat Mike Johnson într-un comunicat, referindu-se la criza migratorie de la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

Acest pachet financiar în valoare de 95 de miliarde de dolari, din care partea leului ar merge în Ucraina, este dezbătut de luni de zile în Congres şi face obiectul unei dispute între republicanii din Congres şi administraţia democrată a preşedintelui Joe Biden.

Republicanii cer în schimbul adoptării unui ajutor pentru Kiev o înăsprire semnificativă a politicii migratorii. Iar „în lipsa oricărei modificări” din partea Senatului pe această temă, „Camera Reprezentanţilor va continua să lucreze după propria voinţă asupra acestor probleme importante”, a declarat luni şeful Camerei Reprezentanţilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL