SUA consideră iminent un atac iranian asupra Israelului

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Serviciile secrete din Statele Unite și din națiuni aliate consideră că este iminent un atac major al Iranului sau al grupurilor islamiste afiliate asupra bazelor militare sau a instituțiilor guvernamentale israeliene, ceea ce ar marca escaladarea conflictului, în timp ce Guvernul Benjamin Netanyahu pare să se distanțeze de atacul armatei israeliene soldat cu moartea fiilor și nepoților lui Ismail Haniyeh, unul dintre liderii grupului Hamas.

Conform unor surse citate de grupul media Bloomberg, serviciile secrete din SUA și din națiuni aliate cred că Iranul sau grupurile islamiste pro-iraniene ar putea lansa în următoarele zile un atac major cu rachete și drone asupra unor obiective militare israeliene, a instituțiilor guvernamentale sau a reprezentanțelor diplomatice.

Conform evaluărilor serviciilor de informații occidentale, atacul contra Israelului nu va fi lansat neapărat din sudul Libanului, unde este activă organizația fundamentalistă șiită Hezbollah.

Un atac major asupra Israelului ar conduce la escaladarea actualului conflict dintre armata israeliană și grupul islamist palestinian Hamas, existând chiar riscul atragerii Statelor Unite într-un război.

”Așa cum i-am spus premierului Benjamin Netanyahu, angajamentul nostru pentru securitatea Israelului, în contextul amenințărilor generate de Iran și de grupurile afiliate, este ferm”, a afirmat miercuri președintele SUA, Joe Biden, notând că Teheranul amenință statul evreu cu un ”atac semnificativ”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL