Skip to content
Internațional

SUA critică Israelul, după bombardarea clădirii care găzduia mai mulţi jurnalişti în Gaza

news.ro

Casa Albă a transmis Israelului că asigurarea securităţii jurnaliştilor este „capitală”, după ce o lovitură a statului israelian a pulverizat o clădire turn care adăpostea în special birourile agenţiei de presă americane Associated Press în Gaza, relatează AFP.

Le-am spus direct israelienilor că garantarea securităţii jurnaliştilor şi a media independente este o responsabilitate de o importanţă capitală„, a comunicat prin Twitter Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a executivului american, potrivit Agerpres.

Agenţia de presă americană AP se declarase mai devreme „şocată şi oripilată” de această lovitură israeliană care a vizat blocul turn care îi adăpostea birourile şi pe cele ale canalului qatariot de televiziune Al-Jazeera în Gaza, calificând-o drept „evoluţie incredibil de îngrijorătoare”.

La rândul său, Al-Jazeera a denunţat o „crimă” şi o tentativă de a „reduce media la tăcere” de către armata israeliană. Jurnalişti de la AFP au văzut cum blocul turn cu 13 etaje a fost pulverizat de mai multe rachete. Washingtonul a trimis un emisar în Israel şi în teritoriile palestiniene pentru a cere încă o dată o „dezescaladare”.

Înaltul responsabil al Departamentului de Stat american însărcinat cu probleme israeliene şi palestinene, Hady Amr, urmează să se întâlnească cu lideri israelieni la Ierusalim duminică şi se va deplasa în Cisiordania pentru convorbiri cu responsabili palestinieni.

 

1 comentariu la “SUA critică Israelul, după bombardarea clădirii care găzduia mai mulţi jurnalişti în Gaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *