Skip to content
Internațional

SUA: Gardul ridicat în jurul Casei Albe, împânzit cu mesaje antirasiste

twitter

Noile garduri instalate în jurul Casei Albe pentru a-i împiedica pe protestatari să se apropie prea mult de clădire au devenit un uriaş avizier pe care manifestanţii îşi fac cunoscute mesajele împotriva discriminării rasiale, relatează marţi dpa.

Încercuirea complexului a început acum circa o săptămână, după ce preşedintele Donald Trump a mers pe jos de la Casa Albă la o biserică incendiată în noaptea precedentă, după eliberarea zonei de manifestanţi cu ajutorul gazelor lacrimogene.

Decizia ridicării gardului, care are aproape 2 metri şi jumătate înălţime, a venit de asemenea în contextul informaţiilor că Trump a fost dus pentru scurt timp într-un buncăr în timpul unor manifestaţii desfăşurate la Washington, scrie agerpres.ro.

Protestatarii folosesc în schimb gardul ca suport pentru mesaje de sprijin către victimele violenţei poliţiei şi mişcarea Black Lives Matter, transformându-l într-un memorial închinat afro-americanilor care au murit din cauza abuzurilor poliţieneşti. Sutele de oameni care trec privesc inedita galerie de artă stradală şi o îmbogăţesc cu nume, desene şi afişe noi.

Secret Service, care se ocupă de securitatea preşedinţilor americani, a indicat că împrejurimile Casei Albe vor rămâne închise cel puţin până miercuri, „în efortul de a menţine măsurile de securitate necesare în jurul complexului, permiţând totodată desfăşurarea de manifestaţii paşnice” – ceea ce înseamnă că „galeria de artă” va mai fi deschisă cel puţin câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *