Skip to content
Politică

SUA iar își arată mușchii la Coreea de Nord: Crește riscul de război!

plenglish.com
" "

Statele Unite ale Americii din nou își arată mușchii la Coreea de Nord, avertizând că riscul de război crește în fiecare zi. Vedeți mai jos ce oficial din SUA a făcut cea mai recentă declarație pe această temă.

Este vorba despre generalul Herbert Raymond McMaster, consilierul de securitate naţională al lui Donald Trump. El a avertizat sâmbătă că regimul lui Kim Jong-un este „cea mai mare ameninţare imediată pentru SUA”, informează Mediafax, citând The Guardian.

" "
" "

Potenţialul unui război între SUA şi Coreea de Nord „cred că este în creştere în fiecare zi, ceea ce înseamnă că suntem într-o cursă. Într-adevăr: suntem într-o cursă pentru a putea rezolva această problemă”, a opinat H.R. McMaster, la Forumul Naţional de Apărare Reagan.

Întrebat despre ultimul test de rachete balistice din Coreea de Nord, McMaster a răspuns că preşedintele SUA Donald Trump doreşte „denuclearizarea peninsulei coreene”.

McMaster a declarat că China ar putea impune sancţiuni economice mai stricte împotriva Coreei de Nord, declarând că Beijingul are „o putere economică coercitivă extraordinară” asupra Phenianului.

„Există modalităţi de a aborda această problemă fără conflicte armate, dar este o cursă pentru că Kim Jong-un se apropie din ce în ce mai mult şi nu mai rămâne prea mult timp. Solicităm Chinei să nu ne favorizeze pe noi sau pe oricine altcineva”, a explicat McNaster, adăugând: „Cerem Chinei să acţioneze în interesul Chinei, aşa cum ar trebui, şi credem din ce în ce mai mult că este în interesul Chinei să facă mai mult” în privinţa problemei Coreei de Nord.

Potrivit lui McMaster, China ar trebui să oprească importurile de petrol din Coreea de Nord: „Nu poţi lansa o rachetă fără combustibil”.

El consideră (iar ideea este susţinută de Donald Trump) că un embargo pe petrol „ar fi potrivit în acest moment” pentru regimul de la Phenian.

Este puţin probabil ca Kim Jong-un să înceteze dezvoltarea programul nuclear „fără alte acţiuni semnificative, sub formă de sancţiuni mult mai severe”, precum şi „aplicarea completă a sancţiunilor existente”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *