Skip to content
Internațional

SUA îşi consolidează, cu un an înainte de alegeri, securitatea alegerilor împotriva riscului amestecului străin;

Inquam / Octav Ganea
" "

Guvernul american a anunţat că şi-a consolidat securitatea alegerilor în întreaga ţară, împotriva ameninţării amestecului adversarilor Statelor Unite, menţionând Rusia, în contextul în care preşedintele Donald trump continuă să minimalizeze amestecul rus în alegerile din 2016, relatează AFP, citată de news.ro.

”Guvernul american va coopera cu cele 50 de state şi teritoriile americane, ofcialii locali şi partenerii din sectorul privat, pentru a identifica ameninţările, a împărtăşi larg informaţiile şi a proteja procesul democratic”, au anunţat într-un comunicat comun departamentele Justiţiei, Apărării, Securităţii Interne şi reprezentanţi ai serviciilor americane de informaţii.

" "

Publicat cu ocazia alegerilor parţiale în anumite părţi ale ţării, marţi, în acest comunicat – intitulat ”Asigurarea securităţii alegerilor în 2020” – se subliniază că adversarii Statelor Unite ”caută să ne slăbească instituţiile demicratice, să influenţeze opinia publică şi să afecteze politica Guvernului”.

”Rusia, China, Iranul şi alţi actori străini răuvoitori vor căuta să pertube votul sau să influenţeze alegătorii”, avertizează Executivul şi serviciile de spionaj.

Într-o întâlnire cu Vladimir Putin la Helsinki, în iulie 2018, Trump a declarat că acceptă dezminţirile preşedintelui rus cu privire la acuzaţii de amestec în cursa prezidenţială din 2016, sugerând că este mai sensibil la dezminţirile liderului rus decât la concluziile propriilor sale servicii.

În iunie, la summitul G20, în Japonia Trump a minimizat din nou, în glumă, amestecul rus.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *