Skip to content
Internațional

SUA: Joe Biden învingător în alegerile primare democrate, prin corespondenţă din cauza Covid-19, în Alaska

facebook/joebiden facebook/joebiden

Candidatul în alegerile prezidenţiale americane, Joe Biden, a fost declarat învingător în alegerile primare democrate din Alaska, în urma unui vot prin corespondenţă, din cauza pandemiei noului coronavirus, relatează AFP. Buletinele de vot au fost trimise înaintea retragerii rivalului său Bernie Sanders din cursa la învestitura democrată, săptămâna trecută.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama  – un învingător sigur în alegerile primare democrate – a obţinut o victorie zdrobitoare în Alaska, sâmbătă seara, cu 55,3% din sufragii, obţinând nouă dintre delegaţii din acest stat, au anunţat pe Twitter democraţii din Alaska.

Senatorul independent Bernie Sanders a obţinut 44,7% din voturi şi opt delegaţi. El a anunţat că rămâne în cursă cu scopul de a obţine mai mulţi delegaţi, care să-i permită ”să exercite o influenţă semnificativă asupra programului Partidului” Democrat la Convenţia democrată din august.

Joe Biden şi-a marcat victoria în alegerile primare democrate printr-un comunicat şi câteva declaraţii transmise online din subsolul locuinţei sale, în care este blocat din cauza noului coronavirus.

El l-a îndemnat pe Sanders să se alăture campaniei sale, în contextul în care este susţinut de aproape toţi foştii săi rivali, scrie News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *